Specjalista chirurgii plastycznej

dr n. med. IRENEUSZ ŁĄTKOWSKI

W roku 1989 ukończył Wrocławską Akademię Medyczną na Wydziale Lekarskim. Jest specjalistą I stopnia z zakresu chirurgii ogólnej i II stopnia z zakresu chirurgii plastycznej. Od 1993r. pracuje jako chirurg plastyk w Szpitalu i Klinice Chirurgii Plastycznej w Polanicy Zdroju na stanowisku starszego asystenta, pod kierownictwem prof. dr. hab. doktora. h. c. Kazimierza Kobusa. W 2003 r. uzyskał stopnień naukowy doktora nauk medycznych.

Ośrodek w Polanicy Zdroju jest najstarszym ośrodkiem chirurgii plastycznej w Polsce. Corocznie wykonuje się w nim kilka tysięcy zabiegów z dziedziny chirurgii rekonstrukcyjnej, twarzowo-czaszkowej, mikrochirurgii.

Dr Łątkowski swoje umiejętności z zakresu chirurgii estetycznej poszerza uczestnicząc w szeregu sympozjów, zjazdów, konferencji, szkoleń krajowych i międzynarodowych:

• International Master Course on Ageing Skin J. M. C. A. S PARIS- FRANCE
  • International Symposium for Plastic Surgeors "Aesthetic Breastsurgery-Updete" Vienna- Austria
  • International Symposium on Aesthetic Plastic Surgery in Bonn
  • Twelfth Annual Breast Surgery Symposium Atlanta, Georgia

Od szeregu lat prowadzi również własny gabinet chirurgii plastycznej, w którym przeprowadzane są zabiegi z dziedziny chirurgii estetycznej, leczenie wad wrodzonych i zmian pourazowych.

poczekalnia sala pooperacyjna
Operacje Plastyczne Certyfikaty